MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej...
fot. VIKTORIIA DROBOT/Getty Images

Najzdrowsze szparagi. Gotuj je tak, dzięki temu stracą najmniej swoich wartości. Niebywałe, jak cenne jest to warzywo!

Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej delikatny smak, natomiast w fioletowych zielony zielony barwnik występuje wraz z tym o odcieniu wpadającym w granat – dlatego właśnie ciemne pędy mają najlepsze działanie antyoksydacyjne w organizmie.

Zobacz również

Oficjalnie! Wisła Kraków ogłosiła przedłużenie ważnych kontraktów

Oficjalnie! Wisła Kraków ogłosiła przedłużenie ważnych kontraktów

Pożar samolotu w podkołobrzeskim Bagiczu? Skończyło się na strachu [ZDJĘCIA]

Pożar samolotu w podkołobrzeskim Bagiczu? Skończyło się na strachu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!

Pomysłowe tiramisu malinowe. Poleca je włoski kucharz. Palce lizać!

Pomysłowe tiramisu malinowe. Poleca je włoski kucharz. Palce lizać!